У СОМБОРСКОЈ „ЖУПАНИЈИ“ ОТВОРЕН ШАЛТЕР ЗА ПРЕДУЗЕТНИКЕ
У СОМБОРСКОЈ „ЖУПАНИЈИ“ ОТВОРЕН ШАЛТЕР ЗА ПРЕДУЗЕТНИКЕ

У Услужном центру Градске управе града Сомбора јуче је отворен шалтер за предузетнике, који је резултат сарадње града Сомбора, Привредне коморе Србије и њихове Регионалне канцеларије у Сомбору. Шалтер су свечано отворили градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, директорка Сектора за предузетништво Привредне коморе Србије Бранислава Симанић и директор Регионалне привредне коморе Сомбор Зоран Булатовић.

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић је рекла да је ово, на неки начин, круна сарадње града и Привредне коморе која траје две и по године.

  • Врло успешно смо и до сада реализовали бројне програме који су везани за одговоре према привреди и привредницима. Отварање шалтера за предузетнике не треба само схватити у смислу предузетника и власника одређених радњи, већ и као помоћ и подршку за све оне који су предузетни, дакле од физичких лица која имају одређену идеју и пословни план, како могу то да реализују, али исто тако и као помоћ за предузетнике, мала и средња предузећа и све оне којима је потребна одређена информација везана за привредна кретања, подстицаје, врсте подршке, али и одређене формално – правне услове које треба да испуне. Ова наша сарадња подразумева још једну могућност, да сви они који су заинтересовани за неке привредне делатности добију одговарајућу врсту подршке, како од стране Градске управе, тако и од Привредне коморе, истакла је градоначелница. Она је додала да ће ово такође бити прилика да се кроз питања и различите врсте обраћања на овом шалтеру сагледају могућности за унапређење пословног амбијента на територији града.
  • Овај пројекат започела је Привредна комора Србије у циљу унапређења сарадње између Привредне коморе, локалних самоуправа и самих привредника и предузетника који обављају регистровану пословну делатност на територији одређене општине. На овим шалтерима привредници и предузетници могу добити све неопходне информације од значаја за њихово пословање. Ту су две групе информација. Прва група односи се на оне који тек желе да започну сопствени посао, а друга група односи се на оне који већ обављају регистровану пословну делатност. На тим шалтерима они могу добити информације о расположивим финансијским средствима и о услугама Привредне коморе Србије које могу добити, рекла је директорка Сектора за предузетништво Привредне коморе Србије Бранислава Симанић, Она је истакла да ће сва питања на која не буду могли да добију одговоре тог тренутка на шалтеру, бити прослеђена стручној служби Привредне коморе Србије и у року од 48 часова ће им бити достављен одговор.

Директор Регионалне привредне коморе Сомбор Зоран Булатовић је рекао да је циљ свега овога, да се олакша привредницима и предузетницима како би на једном месту могли да добију све информације потребне за њихово пословање, да им се уштеди време и олакша све оно што може да им донесе бољи профит.

  • Сарадња између Коморе и локалне самоуправе је јако важна. Доносиће резултате где ћемо практично моћи привредницима да олакшамо пословање. Ми ћемо бити врло кооперативни и оперативни да у што краћем року омогућимо брзо пружање свих потребних информација, нагласио је Булатовић. Он очекује да ће се у контакту привредника са шалтером за предузетништво добити можда и неке иницијативе око неких измена уредби како на локалном, тако и на државном нивоу у циљу олакшања пословања.

Сви предузетници и они који то желе да постану, своја питања могу да поставе и путем телефона, позивом на број 025/468-205 или електронским путем, слањем мејла на адресу preduzetnik@sombor.rs.

Оставите одговор