У СОМБОРСКОЈ БОЛНИЦИ ЗА ГОДИНУ ДАНА ХОСПИТАЛИЗОВАН 1.461 КОВИД ПОЗИТИВАН ПАЦИЈЕНТ, ОДРАЂЕНО 22.000 ТЕСТОВА
У СОМБОРСКОЈ БОЛНИЦИ ЗА ГОДИНУ ДАНА ХОСПИТАЛИЗОВАН 1.461 КОВИД ПОЗИТИВАН ПАЦИЈЕНТ, ОДРАЂЕНО 22.000 ТЕСТОВА

Пре нешто више од годину дана, тачније 06. марта 2020. године саопштено је да се у Србији појавио први случај вируса корона и од тада сви заједно покушавамо да се прилагодимо новом начину живота који је наметнула пандемија. Највећи терет епидемије су поднели су и још увек трпе медицински радници, који се даноноћно боре са вирусом.

Општа болница „Др Радивој Симоновић“ Сомбор је саопштила како је у бројкама изгледала претходна година, када је у питању борба са Ковидом у овој установи.

Од почетка борбе са корона вирусом у Ковид респираторној амбуланти сомборске болнице прегледано је укупно 7.810 пацијената који су имали симптоме вируса Ковид-19, а на Ковид одељењима се од ове болести у претходних годину дана лечио 1.461 пацијент. Из Опште болнице Сомбор напомињу да је током трећег таласа, због повећаног броја новозаражених који су захтевали хоспитализацију, поред Ковид грудног и Ковид палијативног, отворена још два одељења, односно Ковид инфективно и Ковид интерно одељење.

За годину дана у сомборској болници је урађено више од 8.000 рендгена плућа, 5.145 пацијената је одрадило PCR тест, обављено је 4.484 брзих антигенских тестова и 12.500 серолошких тестирања.

Из Опште болнице Сомбор кажу да ова установа има 20 респиратора, и да је за годину дана било 46 интубираних пацијената (на механичкој вентилацији).

Менаџмент ове установе поручује да су у рад Ковид система били укључени инфектолози, пулмолози, анестезиолози, интернисти, хирурзи и други специјалисти, млади лекари – специјализанти, као и медицинске сестре/техничари са свих одељења и наглашава да су сви запослени дали максималан допринос својим знањем, вештином и способношћу у борби против Ковида-19.

У извештају који је објавила сомборска болница, нема података о томе колико је људи преминуло од последица изазваних корона вирусом.

Оставите одговор