У СОМБОРСКИМ АПОТЕКАМА НЕСТАШИЦА МАСКИ, МАНИФЕСТАЦИЈЕ И ПУТОВАЊА ОТКАЗАНИ
У СОМБОРСКИМ АПОТЕКАМА НЕСТАШИЦА МАСКИ, МАНИФЕСТАЦИЈЕ И ПУТОВАЊА ОТКАЗАНИ

Дом здравља у Сомбору предузео је све неопходне мере препоручене од стране Завода за јавно здравље, а пооштрене су дезифенкције објеката здравствених установа.

У највећем броју апотека у Сомбору нема на стању заштитних маски. У Централној градској апотеци Сомбор истичу за РТВ да је потражња за маскама била велика и да су јуче распродате последње залихе заштитних маски. У сомборским апотекама смо сазнали да је повећана продаја средстaва за суво прање руку, влажних марамица са алкохолом, „Асепсола“ и других средстава за дезинфекцију.

Туристичке агенције кажу да су путовања и аранжмани до априла отказани, што представља значајне губитке у пословању.

  • Отказан је Сајам орхидеја у Будимпешти на који је 21. марта требало путовати око 200 људи из Сомбора, Куле, Оџака, Апатина и Бечеја. Свима који су купили карте враћамо новац. Међутим, није проблем у пролећним путовањима, колико су сада већ упитни и првомајски аранжмани или летовања већ у мају. Људи имају страх јер многи хотели из иностранства се двоуме да ли да враћају новац за већ уплаћена, али отказана ноћења. Сви смо у губицима и пословање трпи велику штету. Чекамо шта ће бити до 20. априла”, каже за РТВ Милена Манојловић из сомборске туристичке агенције “Ocean Travel”.

Међународно такмичење моделара у спортском ваздухопловству у Сомбору заказано за 14. март (субота) је отказано због безбедности и здравља, али новонастале ситуације са вирусом, саопштили су “Аеро клубу” Сомбор.

У туристичким организацијама Сомбора и Апатина кажу да ће стриктно поштовати све одлуке везано са актуелном ситуацијом, а да ће се поводом најављених предстојећих манифестација на отовреном, попут сајмова цвећа и сусрета олдтајмера, понашати у складу строгим препорукама надлежних органа.

“Фигура Опен” у Сомбору, који је требао окупити више стотина спортиста 29. марта је одложен до даљњег због актуелне ситуације са Корона вирусом, кажу у Спортском савезу Сомбор. (РТВ)

Оставите одговор