У ПЕТАК ОНЛАЈН КОНФЕРЕНЦИЈА ПОСВЕЋЕНА ПРОИЗВОДЊИ ЕНЕРГИЈЕ КАО СТРАТЕШКЕ СИРОВИНЕ И КЛАСТЕРИМА КАО НАЧИНУ ПОСЛОВНОГ ПОВЕЗИВАЊА
У ПЕТАК ОНЛАЈН КОНФЕРЕНЦИЈА ПОСВЕЋЕНА ПРОИЗВОДЊИ ЕНЕРГИЈЕ КАО СТРАТЕШКЕ СИРОВИНЕ И КЛАСТЕРИМА КАО НАЧИНУ ПОСЛОВНОГ ПОВЕЗИВАЊА
  • Post category:Друштво

У склопу пројекта „Развијање одрживих прекограничних кластера“ (Enabling development of cross-border clusters, HR-RS265) биће одржана конференција под називом „Белишће-град папира“. Конференција се одржава 5. фебруара 2021. године са почетком у 9.30 часова. Услед епидемиолошке ситуације, конференцију ће бити могуће пратити преко онлајн платформе Зоом, уз обавезну пријаву на мејл организатора: info@lra-belisce.hr. Конференција ће бити посвећена темама производње папира, конопље као сировине, енергије као стратешке сировине, као и теми кластера као форме пословног повезивања.

Пројекат „Развијање одрживих прекограничних кластера“ финансиран је средствима Европске уније кроз програм прекограничне сарадње Интеррег ИПА Хрватска-Србија. Пројекат траје до маја 2021. године а укупна вредност пројекта је 1.1 милион евра. Партнери на пројекту су Град Сомбор, Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД), Локална развојна агенција града Белишћа, Бизнис инкубатор БИОС Осијек и Факултет агробиотехничких наука Осијек.

Циљ пројекта је јачање конкурентности и прекограничне сарадње индустрије, јавне управе, образовних институција и цивилног друштва у Западнобачком округу и Осјечкобарањској жупанији, кроз јачање и успостављање два прекогранична кластера којим управљају институције за подршку пословању градова Сомбора и Белишћа.

Два кластера, један у сектору пољопривреде и нових технологија у пољопривреди у Сомбору, а други у сектору папирне индустрије и машинства у Белишћу, формирана су са циљем бољег преношења знања, вештина и подстицања сарадње међу МСП, институцијама и организацијама из региона на отклањању препрека у производњи, истраживању и развоју, маркетингу и унапређују укупне конкурентске способности.

Позивницу за конференцију погледајте овде.