У ОКВИРУ РАДИОНИЦЕ ФАРБАЊА ВАСКРШЊИХ ЈАЈА НАГРАЂЕНИ НАЈКРЕАТИВНИЈИ ПОЈЕДИНЦИ
smart
У ОКВИРУ РАДИОНИЦЕ ФАРБАЊА ВАСКРШЊИХ ЈАЈА НАГРАЂЕНИ НАЈКРЕАТИВНИЈИ ПОЈЕДИНЦИ

Традиционална манифестација „Васкршњи Сабор“ Завичајног удружења Срба „Корјени“ из Сомбора организована је и ове године.

Радионица фарбања васкршњих јаја је одржана на празник Цвети, у недељу 25. априла и окупила је четрдесетак малишана који су били подељени у више одвојених радионица на отвореном, а свака од радионица је имала своју тему. Тако су реализоване радионице: традиционално осликавање воском коју је водима професорица Живодарка Крстић, бојање јаја савременим техникама декупаж и слично, радионица бојања бојама и темперама и радионица арнжмана. Задатак сваке од групе ђака и њихових ментора је био да сниме кратке клипове, који су потом послати свим заинтересованим за одређену технику. Сви заинтересовани су потом код куће осликавали васкршња јаја и правили аранжмане, а фотографије истих су слали путем Фејсвука и мејла, па је на радионицама у четири секције офарбано око 180 јаја, а путем мејла је стигло око 150 радова. На овогодишњем конкурсу су онлајн учешће узела и деца предшколског узраста из Русије.

Најлепше јаје у категорији предшколског узраста имала је Катја Алфирјев (5 година) из Москве.

У конкуренцији ученика кижих разреда основне школе најлеше декорације су имали Дарија Кабок, Павле Бајић и Николина Рацков и Ирина Радишић. Најлепше осликана јаја су послали Филип Луткић, Елена Вукчевић и Јован Пралић. Најлепше традиционално осликано јаје су послали Алекс Ђорђишановић, Анђела Дајесковић и Милица Пуповац. У овом узрасту за своје радове су похваљени Милан Бекеревић, Лена Мистриђеловић, Јелена Манзаловић, Маја Миовић, Бранислав Манзаловић, Жаклина Мирић, Ана Мишковић и Јована Мирковић.

У конкуренцији ученика виших разреда основне школе најлеше декорације су имали Тијана Штакић, Александра Радмиловић, Нина Љубишић и Нађа Здјелар. Најлепше осликана јаја су имали Елена Оватрлов, Лара Вукичевић, Наталија Стајшић и Марија Шијачић. Најлепше традиционално осликано јаје дело је Ирине Николић, друго место је освојила Сања Бјелајац а треће Ивана Ђурђев. У овој узрасној категорији охваљени су Дрина Стевановић Бодрожић, Вања Милошевић и Марко Ковачевић.

У средњошколском узрасту најбољи је био Немања Нишевић. Посебно су похваљени учесници групне радионице у Богојеву, истуреног одељења Школе за образовање одраслих.

Код старијих најлеше декорације су послали Влада, Никола и Ненад Ђурковић, Емануела Деак и Биљана Милић. Најкреативнија је била Мирјана Симић, а најлепше традиционално осликано јаје било је оно које су урадиле Живодарка Крстић и Биљана Милић.

Бројем радова и маштовитошћу ђака, који су радили са вредним менторима и у ово доба онлајн наставе током пандемије корона вируса, посебно су се истакле школе: ОШ „Бранко Радичевић“ Стапар, ОШ „Братство Јединство“ Сомбор, ОШ „Лаза Костић“ Гаково, ОШ „Никола Вукићевић“ Сомбор, ОШ „Хајдук Вељко“ Корбово, ОШ „Доситеј Обрадовић“ Сомбор, као и Школа за образовање одраслих из Сомбора која се ове године први пут укључила у акцију.

Оставите одговор