У ОКВИРУ КАМПАЊЕ „ОЧИСТИМО СВЕТ“, ОЧИШЋЕНО ИЗЛЕТИШТЕ „ШИКАРА“
У ОКВИРУ КАМПАЊЕ „ОЧИСТИМО СВЕТ“, ОЧИШЋЕНО ИЗЛЕТИШТЕ „ШИКАРА“
  • Post category:Друштво

Јавно комунално предузеће „Чистоћа“ Сомбор је у оквиру кампање „Очистимо свет“, организовала акцију чишћења излетишта „Шикара“. Акцију су подржали Комесаријат за избеглице и миграције и сомборски Црвени крст. У јучерашњој акцији чишћења „Шикаре“ поред радника „Чистоће“, учествовали су волонтери Црвеног крста Сомбор и седамдесетак миграната из сомборског Прихватног центра.

Заједничким снагама свих учесника у акцији очишћени су ливада, игралиште и терен у „Шикари“. Према речима надлежних из „Чистоће“, ово излетиште је одређено за чишћење јер се у близини налази Прихватни центар за мигранте где борави много људи, па је овај део Сомбора постао један од прљавијих. Сви учесници су се сложили да би овакве акције чешће требале да се организују, како би ова зелена оаза Сомбора изгледала како доликује.

„Очистимо свет“ (Clean Up the World) је једна од највећих еколошких кампања у свету. Прва кампања је покренута 1993. године и од тада се одржава сваке године трећег викенда у септембру месецу. Као међународни пројекат заштите животне средине има за циљ да подстакне и подржи групе, али и појединце да кроз заједничку акцију покажу бригу за животну средину.