У МОНОШТОРУ СУТРА ПОЧИЊЕ ФЕСТИВАЛ „РЕГЕНЕРАЦИЈА ДУНАВА“
У МОНОШТОРУ СУТРА ПОЧИЊЕ ФЕСТИВАЛ „РЕГЕНЕРАЦИЈА ДУНАВА“

Еколошко-музички фестивал „Регенерација Дунава“ биће одржан 29. и 30. јуна у Бачком Моноштору. Фестивал се од 2008. године сваке године одржава поводом Међународног дана Дунава, а организатори су и ове године приредили занимљив програм.

Сутра, 29. јуна, од 17 сати у центру села – на платоу испред библиотеке, биће одржана „Берза винила и стрипова“, током које ће љубитељи грамофонских плоча и стрипова моћи да представе своје колекције, а све ће бити пропраћено и музиком која ће бити емитована са грамофона. У вечерњим часовима од 21 сат у Еко-центру биће организоване пројекције филмова у биоскопу на отвореном, а емитоваће се филмови еколошке тематике. Међу остварењима која ће бити представљена налази се и филм „Деца из воде“ Наташе Миливојевић и Марка Продановића, који говори о значају очувања „дивљих река“. Садржаји предвиђени за први дан манифестације су отворени за све заинтересоване посетиоце и потпуно бесплатни.

Наредног дана, 30. јуна, у сарадњи са WWF – Светском организацијом за природу, биће реализоване едукативне и еколошке активности са децом у СРП „Горње Подунавље“, кроз радионице и шетње стазом „Штрбац“ и посетом Еко-центру „Карапанџа“.

„Регенерацију“ организује УГ „Подунав” Бачки Моноштор, уз подршку Града Сомбора, WWF-Светске организације за природу и Месне заједнице Бачки Моноштор.