У ГРАДУ ЗЕЛЕНИЛА НИКАО „БАЛАШЕВИЋЕВ ПАРК“! СОМБОРЦИ ПОСАДИЛИ ЛИПУ И 68 БАГРЕМА (ФОТО)
У ГРАДУ ЗЕЛЕНИЛА НИКАО „БАЛАШЕВИЋЕВ ПАРК“! СОМБОРЦИ ПОСАДИЛИ ЛИПУ И 68 БАГРЕМА (ФОТО)

Поводом смрти познатог кантаутора Ђорђа Балашевића у Сомбору је данас организована акција садње дрвећа, како би град зеленила у његову част добио „Парк за неке нове клинце“.

Код спортских терена у „Јамама“ на Новој Селенчи, стотинак грађана Сомбора је посадилио 68 багрема (за сваку годину Ђолетовог живота по један) и једну липу, у духу познате песме једног од најпознатијих Новосађана.

Саднице је обезбедио Град Сомбор, а идејни творац и организатор свега је наша суграђанка Мирјана Јозић.

  • Кад се већ зовемо град зеленила и има слободног простора, а сада се указала прилика – нажалост не баш лепим поводом, пожелела сам да озеленимо неки део града како би то остало за будуће генерације. Пошто је Нова Селенча најнасељенији део Сомбора, изабрала сам ову локацију. У сарадњи са помоћником градоначелника за област урбанизма и заштите животне средине Синишом Боротом обезбедили смо саднице, а све остало је моја добра воља и труд. Морам нагласити да сам имала велику помоћ супруга и пријатеља, који су ми били ветар у леђа – испричала је за Сомборњуз Мирјана Јозић.
Мирјана Јозић са супругом

Према њеним речима, у плану је да се на овом месту поставе клупе и канте за отпатке, али и табла са именом парка.

  • Још увек нисмо одлучили како ће се будући парк звати, али у игри су називи попут „Парк за неке нове клинце“, „Балашевићев парк“… У сваком случају, биће нешто што има везе за Ђорђем Балашевићем – открила је Мирјана.

Она је као организатор направила натписе са стиховима из Ђолетових песама и поделила их грађанима који су дошли да подрже акцију садње, након чега су људи самоиницијативно папире са стиховима окачили на саднице.

Остаје само да као савесни грађани негујемо и чувамо ове саднице како би неки нови клинци имали свој хлад, а ми савременици Ђорђа Балашевића место које ће нас вечно подсећати на овог уметника, који је доста пута певао о,али и у Сомбору.

Оставите одговор