У ЕКОНОМСКОЈ ШКОЛИ СОМБОР ОДРЖАНА ОБУКА „Куварски и услужни аспекти кетеринг бизниса“
У ЕКОНОМСКОЈ ШКОЛИ СОМБОР ОДРЖАНА ОБУКА „Куварски и услужни аспекти кетеринг бизниса“

У оквиру пројекта Средње економске школе Сомбор под називом „Кетеринг услуга/Caterers on the run“, који је финансиран у оквиру Европског програма за образовање ЕРАСМУС+, одржана је тренинг обука под називом „Куварски и услужни аспекти кетеринг бизниса“. Циљ обуке је оспособљавање учесника за припрему намирница, израду, сервирање и декорисање јела карактеристичан за кетеринг услугу.

Обука је одржана од 5. јула до 10. јула 2021. године, а домаћин је била Средња економска школа Сомбор. Тренинг је водила Сања Ференчевић, а присуствовали су наставници партнерских организација из Средње одборне школе, Републике Словачке и Агрупаменто де Есцолас де Барцелос, Републике Португала.

Поред теоријских и практичних радионица о куварским и услужним аспектима кетеринг бизниса, учесници су упознати и са културолошким одликама Сомбора. Посетили су галерију „Милан Коњовић“ и музеј града Сомбора. Такође, учесницима је уприличена пловидба Великим бачким каналом ради упознавања његове историје и уживања у лепотама „Горњег подунавља“. Учесници обуке су посетили и град Суботицу и винарију „Звонко Богдан“.