У АКЦИЈИ „МЕСЕЦ ЧИСТОЋЕ“ ПРИКУПЉЕНА РЕКОРДНА КОЛИЧИНА ОТПАДА
У АКЦИЈИ „МЕСЕЦ ЧИСТОЋЕ“ ПРИКУПЉЕНА РЕКОРДНА КОЛИЧИНА ОТПАДА

У Сомбору је и ове године успешно реализована традиционална акција „Месец чистоће“ коју спроводи Јавно комунално предузеће „Чистоћа. Акцијом су биле обухваћене све улице у граду, а из овог предузећа за Сомборњуз кажу да је у овогодишњој акцији прикупљено укупно 11.455 кубних метара отпада, што је према њиховим речима, и рекордна количина отпада коју су наши суграђани одложили.

Радови на уклањању отпада протекли су у складу са предвиђеним распоредом, без озбиљнијих кварова на механизацији и возилима. Иако је количина отпада генерисана од стране грађана била импозантна, појединци су и након обављених радова на прикупљању отпада на одређеним локацијама, поново одложили отпад на јавним површинама. Када то кажемо, најпре мислимо на поједине становнике Месне заједнице Нова Селенча, који и током целе године безобзирно одлажу грађевински и кабасти отпад покрај контејнера намењених за комунални отпад. Надамо се да ће се у најкраћем року извршити постављање надзорних камера како би комунална инспекција могла изрећи казнене мере за бахате појединце и како би се у будуће стало на пут оваквом понашању, напомињу из „Чистоће“ за наш портал.

Подсећамо да је овогодишња акција „Месец чистоће“ почела 28. марта и трајала је до 06. маја, а радници „Чистоће“ су у оквиру ове акције односили сав отпад који Сомборци изнесу испред својих објекта (грађевински, кабасти отпад, гране, вишак комуналног отпада итд.). Акцијом је обухваћено 350 улицa, а према подацима које је објавило Градско веће за овогодишњи „Месец чистоће“ је из буџета издвојено 25 милиона динара са урачунатим ПДВ-ом.