У АКЦИЈИ ЧИШЋЕЊА АМФИТЕАТРА КОД ПЕДАГОШКОГ ФАКУЛТЕТА САКУПЉЕНО ОКО 300 КИЛОГРАМА ОТПАДА
У АКЦИЈИ ЧИШЋЕЊА АМФИТЕАТРА КОД ПЕДАГОШКОГ ФАКУЛТЕТА САКУПЉЕНО ОКО 300 КИЛОГРАМА ОТПАДА
  • Post category:Друштво

Неформална група „Талас“ из Сомбора је у недељу, 21. фебруара организовала акцију чишћења Летњег амфитеатра испред Педагошког факултета у Сомбору, у оквиру које је прикупљено више од 300 килограма отпада. Из ове групе кажу да је током акције прикупљено око 100 килограма пластике, по 50 килограма стакла и лименки али и другог отпада, који је одложен у 36 џакова и наглашавају да се акција која је требала да траје неколико сати, претворила у целодневну борбу са, како кажу, депонијом у центру града.

Иако наш посао није скупљање отпада, нити одржавање оваквих површина, није нам било тешко да одвојимо своје време и уложимо нешто мало новца у вреће и потребне алате. На крају дана, када су деца која су се ту нашла потрчала тада већ „сјајним оцкицама“, сав наш труд се исплатио. Желимо да се захвалимо једном суграђанину који нам је обезбедио освежење у оближњем кафићу и родитељима једног од чланова који су „прискочили“ у помоћ. Желимо и да нам се сви грађани Сомбора придруже у будућим акцијама, те да спрече да наш „зелени град“ постане град смећа“, поручују из Неформалне групе „Талас“.

Чињеница да се поред овог својеврсног културног добра налази једна основна и две средње школе, затим дом ученика и студентски дом, очигледно нису били довољни да се овај простор уреди и да се ово дело чувеног српског и југословенског архитекте Богдана Богдановића, сачува„, кажу из Неформалне групе „Талас“.

Ова група ће наредну еколошку акцију одржати већ сутра, 27. фебруара од 10 часова, када ће на потезу око трим стазе иза Градске хале „Мостонга“ бити посађене саднице белог јасена, које је „Талас“ добио на поклон од удружења „Еко Курир“ из Новог Сада које се активно бави еколошким и хуманитарним радом. Подршку овој акцији ће дати и Покрет горана Сомбор, а организатори позивају и друге грађане да подрже акцију. (Фото: Фејсбук)