„ТРОМЕЂА“ ЋЕ БИТИ УРЕЂЕНА ДО ПРВОМАЈСКИХ ПРАЗНИКА, РАДОВИ НА ШЕТАЛИШТУ БИ МОГЛИ ДА ПОЧНУ ТЕК КРАЈЕМ ГОДИНЕ
„ТРОМЕЂА“ ЋЕ БИТИ УРЕЂЕНА ДО ПРВОМАЈСКИХ ПРАЗНИКА, РАДОВИ НА ШЕТАЛИШТУ БИ МОГЛИ ДА ПОЧНУ ТЕК КРАЈЕМ ГОДИНЕ

Санација мола на излетишту „Тромеђа“, који је прошле године почео да пропада биће завршено пре првомајских празника, најављено је из Градске управе града Сомбора.

Јавна набавка за санацију мола је спроведена прошле године и извршен је избор најповољнијег извођача, међутим радови чија је вредност процењена на око 500.000 динара још увек нису реализовани.

  • Радови на уређењу пристана на излетишту „Тромеђа“ биће настављени чим то дозволе временски услови, односно када отопли. Радове ће обавити фирма „FULL HD WOOD“ доо из Светозара Милетића, а према њиховим речима радови ће бити завршени до 25. априла – рекао је Сава Дојић, члан градског већа за област финансија и привреде.

Грађани су 2016. године у оквиру пројекта „Партиципативно буџетирање“ одлучили да се уреди излетиште и купалиште „Тромеђа“. Радови на уређењу овог дела Великог бачког канала завршени су 2017. године и коштали су девет милиона динара од чега је град Сомбор дао 3.600.000, а „Воде Војводине“ 5.400.000 динара.

Подсећамо и да су Сомборци 2018. године у оквиру „Буџетирања“ изгласали уређење и осветљење шеталишта уз канал од апатинског моста до купалишта на „Тромеђи“ и ови радови би, како је навео Дојић, могли почети тек крајем годиене.

  • Средства за уређење овог шеталишта у буџету града Сомбора за 2021. годину су предвиђена. У току су преговори са предузећем „Воде Војводине“ о измуљавању тог дела канала, како се шеталиште не би оштетило и како би тај део канала био чистији. Најранији могућ почетак радова на шеталишту је пред крај ове године. Што се тиче осветљења шеталишта, радови по том питању предвиђени су за 2022. годину – каже Сава Дојић. (Сомборске новине, Фото: Архива)