ТРАНСПОРТНА КОЛИЦА И СВЕТЛОСНИ КОМПЛЕТИ ЗА НАЈСТАРИЈЕ СОМБОРЦЕ
ТРАНСПОРТНА КОЛИЦА И СВЕТЛОСНИ КОМПЛЕТИ ЗА НАЈСТАРИЈЕ СОМБОРЦЕ

Савет за безбедност саобраћаја града Сомбора је у просторијама Удружења пензионера Сомбор организовао презентацију, у склопу које су нашим најстаријим суграђанима подељене транспортне торбе и светлосни сетови за бицикле. Циљ ове акције је повећање свести о безбедности старијих учесника у саобраћају.

Председник Савета и заменик градоначелнице Антонио Ратковић је рекао да је Савет за безбедност саобраћаја на основу Стратегије о безбедности саобраћаја препознао старије грађане као једне од угроженијих учесника у саобраћају и да је свој рад усмерио на побољшање безбедности ове популације.

  • Ми смо прошле године започели једну кампању у оквиру које држимо кратке едукације нашим најстаријим учесницима у саобраћају и делимо транспортна колица, која су флоресцентна, како би наши најстарији суграђани, када иду на пијацу или у продавницу, били уочљивији у саобраћају, а ту кампању настављамо и у 2020. години. Прошле године смо узели 100 транспортних колица, ове године планирамо још толико и настављамо поделу како у граду, тако и у насељеним местима, истакао је Ратковић.

Презентацију „Безбедно за старије у саобраћају“ намењену старијим суграђанима испред Саобраћајне полиције Полицијске управе Сомбор водила је Рената Рајчањи.

Подељено је тридесетак транспортних колица и светлосних сетова за суграђане који користе бицикл као превозно средство. Набавка ове опреме је финансирана из наплате казни несавесним возачима са територије града Сомбора.

Оставите одговор