СВАКОГ ВИКЕНДА ИСТА СЛИКА – ПАРК ХЕРОЈА НА МЕТИ ВАНДАЛА
СВАКОГ ВИКЕНДА ИСТА СЛИКА – ПАРК ХЕРОЈА НА МЕТИ ВАНДАЛА
  • Post category:Друштво

Саког викенда недељом ујутру у сомборском Парку хероја је иста слика. Испомеране клупе, често постављене на разним “чудним” местима попут простора међу дечијим клацкалицама, канте за смеће порушене и покидане, намерно откинуте тако да се поново морају варити. Смеће је на све стране, што из канти, што развучено по травњацима, а о справама за играње за децу и да се не прича.

Едукативној кућици недостају слова и делови рачунаљке, све љуљашке су изгребане и шкрипе до бесвести, а клупа намењена мајкама које доје углавном препуна којекаквих чаша и флаша, отпадака свакакве врсте, јер је део за пресвлачење беба претходне ноћи вероватно служио као сто. У “новом” парку све је ишарано, разбијеног стакла има на све стране, а појединих справа, попут коша, више нема.

Због чега је ова слика уобичајена у нашем граду годинама, питање је на које нико не жели да одговoри. Неколико метара жице и видео-надзор преко су потребни овој зеленој оази у којој уживају сви Сомборци.

Ко је то учинио и зашто није на нама да истражујемо, али јесте да указујемо на проблеме који се не решавају годинама. Парк је ипак место у које воле да свраћају сви, а све што је лепо уређено у њему нестаје сваког викенда по мало, неприметно, пред нашим очима.