СУТРА ПОЧИЊЕ СА РАДОМ ДЕЧИЈА ПИЈАЦА У СОМБОРУ
СУТРА ПОЧИЊЕ СА РАДОМ ДЕЧИЈА ПИЈАЦА У СОМБОРУ

После паузе од годину дана, од суботе, 3. јула, поново почиње са радом Дечија пијаца. Сваке суботе на Тргу Светог тројства од 6 до 11 сати најмлађи ће моћи да продају ствари које им више нису потребне, а роба мора да буде половна и не сме да има етикету. Такође, храна и козметика се не могу излагати на тезге.

У улози продаваца могу да буду само деца до 18 година, а баке, деке, родитељи и старатељи су наравно добродошли као купци. Дечија пијаца је осмишљена да се деца друже, играју, сами продају, науче комуникацији са другима у трговини и наравно да зараде свој џепарац. Од ове године на Дечијој пијаци биће постављен и штанд „Сомбор – оброк за породицу“, на којем ће грађани који желе моћи да донирају конзервирану храну како би помогли суграђанима који су у лошој материјалној ситуацији. Такође, редари задужени за постављање пијаце, сигурност малишана, чистоћу и ред, одрећи ће се дела дневница и та новчана средства ће бити донирана у хуманитарне сврхе. Додатне информације могу се добити на број телефона 061/ 194-40-34 или путем Фејсбук странице „Дечија пијаца Сомбор“, сваког дана осим недеље од 8 до 12 сати.

Дечија пијаца је реализована давне 1997. године у свим већим градовима у нашој земљи, али временом се одржала само у Сомбору и Кикинди.