СУТРА ПОЧИЊЕ ПРИЈАВЉИВАЊЕ ГРАЂАНА ЗА ДОБИЈАЊЕ ПОМОЋИ ОД ДРЖАВЕ
СУТРА ПОЧИЊЕ ПРИЈАВЉИВАЊЕ ГРАЂАНА ЗА ДОБИЈАЊЕ ПОМОЋИ ОД ДРЖАВЕ

Пунолетни грађани који имају важећу личну карту и пријављено пребивалиште у Србији, од сутра могу преко сајта Управе за трезор да се почну пријављивати за помоћ државе од 30 плус 30 евра, у динарској противвредности. Пријављивање ће изгледати исто као и прошле године када су се грађани пријављивали за помоћ од 100 евра.

Дакле, на сајту Управе за трезор треба прво кликнути на поље Подношење пријаве, а након тога уписати број личне карте и одабрати банку код које особа која се пријављује има отворен рачун. Грађани који немају отворен рачун ни у једној банци, треба у падајућем менију да кликну на банку преко које би желели да им се исплате паре и у њој ће им бити и отворен рачун.

Од 5. маја почеће пријављивање и путем кол-центра, с тим што ће број телефона бити накнадно објављен, а пријављивање ће трајати до 15. маја. Пензионери, корисници социјалне помоћи као и људи који су на издржавању затворске казне не треба да се пријављују за помоћ.

Новац ће прво и то 6. маја добити пензионери, а дан касније паре ће стићи корисницима социјалне помоћи и онима који су на издржавању затворских казни.

Сви ће добити по 30 евра у динарској противвредности, а других 30 евра следи им у новембру, док ће пензионери у септембру добити по још 50 евра.

Осталим грађанима ће првих 30 евра почети да се исплаћује 12. маја а очекује се да ће сви новац добити до 20. маја, док других 30 евра могу очекивати у новембру.

Како је најављено из Министарства финансија Срби, на Косову и Метохији у трећој и четвртој недељи маја могу очекивати помоћ државе. Сви они ће, укључујући и децу, добити по 100 евра, док ће незапосленима бити уплаћено по 200 евра.

Незапослени у осталом делу Србије у јуну ће добити помоћ од 60 евра. (Танјуг)