СТУДЕНТСКА ФОНДАЦИЈА ДОНИРАЛА ОСАМ КРЕВЕТА ДЕЧИЈЕМ ОДЕЉЊУ СОМБОРСКЕ БОЛНИЦЕ
СТУДЕНТСКА ФОНДАЦИЈА ДОНИРАЛА ОСАМ КРЕВЕТА ДЕЧИЈЕМ ОДЕЉЊУ СОМБОРСКЕ БОЛНИЦЕ

Фондација „Осмех на дар“ из Новог Сада је Дечијем одељењу Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор донарила осам нових болничких кревета.

Фондација „Осмех на дар“ је прва студентска хуманитарна фондација, активна од 2006. године, а званично је основана 2009. године. Основни циљеви фондације су, између осталог, помоћ социјално и здравствено угроженој деци и деци са посебним потребама у Србији. У склопу своје четрнаесте по реду новогодишње акције која је одржана у децембру прошле године, на 4. Фестивалу лампиона у Новом Саду прикупљена су одређена средства, која су опредељена на донације болницама у Сомбору и Сремској Митровици.

У договору са начелником Дечијег одељења сомборске болнице, др Миланом Арнаутом, фондација је купила осам нових кревета који су 08. фебруара и испоручени одељењу на којем се лече наши најмлађи суграђани.

Приликом уручивања донације, др Арнаут се захвалио представницима фондације „Осмех на дар“ на овој значајној донацији, која је како каже, плод несебичног хуманитарног рада ових младих људи. Он је нагласио да је донација стигла у право време, као замена дотрајалим креветима и изразио наду да ће ускоро бити обновљено и преосталих 17 од укупно 25 болничких кревета, колики је капацитет Дечијег одељења.

Др Милисав Вујовић, помоћник директора за медицинска питања Опште болнице Сомбор је похвалио чланове фондације, који поред свих својих обавеза на факултету нађу времена и за хуманитарни рад. Вујовић је истакао да су они најбољи пример младима, како се квалитетним деловањем може урадити нешто добро за ширу заједницу.

Оставите одговор