СТЕПЕНИЦЕ КОД „КАРАМЕЛЕ“ ДОБИЛЕ РУКОХВАТЕ
СТЕПЕНИЦЕ КОД „КАРАМЕЛЕ“ ДОБИЛЕ РУКОХВАТЕ

Реализацијом данашњих активности, радници Одељења за одржавање и механизацију сомборског “Зеленила” дали су свој допринос смањењу опасности од клизавих пешачких зона у Сомбору.

„Они су током данашњег дана постављали рукохвате на необезбеђеним степеништима у Новој Селенчи, што ће свакако, допринети сигурнијем преласку пешака преко тротоара и пешачких стаза у том делу Сомбора“, стоји у допису овог предузећа.

Рукохвати су постављени на неколико степеништа која служе као прилаз згради у улици Грује Дедића 16 (зграда коју мештани у жаргону зову по некадашњој продавници „Карамела“ која се налазила у њој). Овај објекат поред великог броја станбених јединица има и доста локала, па је фреквенција људи велика. Билзина основне школе и парка у којем се играју деца су додатни разлог због којег је овај потез „Зеленила“ за сваку похвалу.

На поменутим степеништима и плочницима испред ове зграде су постављене плочице које су и по киши клизаве, а посебно су опасне током зиме када има снега и леда. Временске прилике и зуб времена су узели данак, па су многе плочице поломљене, што додатно отежава кретање пешака.

У сваком случају, док се не уради поправка дотрајалог степеништа, рукохвати који су данас постављени ће учинити да кретање пешака буде бар мало безбедније.

Оставите одговор