СРЕДИНОМ МАРТА ПОЧИЊЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА ПИЈАЦЕ „У ЛАНЦИМА“
СРЕДИНОМ МАРТА ПОЧИЊЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА ПИЈАЦЕ „У ЛАНЦИМА“

Из Јавног комуналног предузећа „Простор“ које управља сомборским пијацама, најављено је да ће дуго очекивана реконструкција пијаце у ланцима почети средином марта.

Пројектом је предвиђена реконструкција свих инсталација, као и изградња новог хидрантног вода и атмосферске канализације. У склопу радова биће урађено поплочавање бехатон плочама, не само пијаце, већ и уличног дела око цркве Пресветог Тројства све до улаза у пијацу.

На пијаци ће бити постављена нова расвета, урбани мобилијар, бицикларници и чесме, а биће урађен и посебан амбијентални део са амфитеатром и клупама код „Сунчаног сата“.

Постојећи стубови са ланцима ће бити поправљени, а уместо оних који недостају или су оштећени, биће постављени нови. Они ће као и до сада, бити повезани ланцима, по којима је пијаца и добила име.

Током извођења радова, зелена пијаца ће бити измештена на Трг Светог Тројства, док ће цветна пијаца бити пресељена у Змај Јовину улицу.

Наглашавамо да пијаце неће престати са радом, осим периода од два до три дана, колико је потребно радницима да привремено преместе обе пијаце на горе поменуте локације, стоји у допису „Простора“.

Предвиђени рок за извођење радова је 90 радних дана.

Оставите одговор