ШОСО „ВУК КАРАЏИЋ“ ОРГАНИЗОВАЛА НАСТАВУ НА ДАЉИНУ ЗА УЧЕНИКЕ СА СМЕТЊАМА И ПОТЕШКОЋАМА У РАЗВОЈУ
ШОСО „ВУК КАРАЏИЋ“ ОРГАНИЗОВАЛА НАСТАВУ НА ДАЉИНУ ЗА УЧЕНИКЕ СА СМЕТЊАМА И ПОТЕШКОЋАМА У РАЗВОЈУ

ШОСО “Вук Караџић” из Сомбора је организовала наставу на даљину за ученике са сметњама и потешкоћама у развоју.

Наставу је пратило 78 учесника из Србије. У ШОСО “Вук Караџић” истичу да је циљ био да се омогући ученицима са сметњама и потешкоћама у развоју присуствовање презентацијама и догађајима који се дешавају у другим местима, без физичког присуства, али и да узму учешће током дешавања кроз разговор, питања, интеракцијом са презентерима, предавачима и другим учесницима од куће за време епидемије корона вируса.

  • Поводом 87. година Народног музеја Ниш, ученицима широм наше земље се путем зом апликације видео-конференцијом јавила кустос – едукатор Ивана Груден Милентијевић. На адекватан начин она је приближила ученицима и учесницима видео-конференције тематски садржај “Ћеле кула”. Учешће су појединачно узели ученици из Књажевца и других места, објаснила је за РТВ Маријана Бугарски, организатор и модератор видео-конференције из ШОСО “Вук Караџић” Сомбор.

Путем интерактивне наставе на даљину ученици су сазнали много више него што у школским књигама пише.

  • Корелацијом наставе историје, ликовног и информатике у време наставе на даљину, у току пандемије оплемењен је и иновативним путем креиран час. Жеља ми је била је да на овакав ученицима приближим културно – историјску баштину Србије, рекла је Бугарски.

У овој видео конференцији учествовали су: ОШ “ Стеван Чоловић “ из Ариља, наставница Вера Исаиловић са 33 ученика VII/2 и VII/4 ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Сомбора, наставница информатике и одељенски старешина VII/1, наставница Историје Радмила Делић, девет ученика VII/1 разреда и ученика VII/2, учитељица Наташа Стојановић са 15 ученика IV разреда, ШОСО са домом „Вук Караџић“ Сомбор, наставнице Марија Паштровић Милошевић и Маријана Бугарски са ученицима, ОШ „Свети Сава“ Бачка Паланка, наставник Технике и технологије Павле Сешић. (РТВ)

Оставите одговор