СОМБОРУ ОДОБРЕНА СРЕДСТВА ЗА СПРОВОЂЕЊЕ МЕРА ПОПУЛАЦИОНЕ ПОЛИТИКЕ
СОМБОРУ ОДОБРЕНА СРЕДСТВА ЗА СПРОВОЂЕЊЕ МЕРА ПОПУЛАЦИОНЕ ПОЛИТИКЕ

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић данас је у Палати Србије у Београду потписала уговор о додели „Бесповратних средстава за суфинансирање мера популационе политике јединица локалне самоуправе у Републици Србији за 2020. годину“.

Кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику (МДПП) расписао је 29. јануара 2020. године Јавни позив за доделу бесповратних средстава јединицама локалних самоуправа за суфинансирање мера популационе политике за 2020. годину, на који је пристигло 122 пријаве.

За спровођење мера: Усклађивање рада и родитељства кроз меру реконструкције породилишта при Општој болници „Др Радивој Симоновић“; Едукације из области популационе политике кроз меру унапређење свести о важности популационе политике и информисања становништва о репродуктивном здрављу кроз рад са младима и старима, односно саветовалиште и међугенерацијску сарадњу и Активирање локалне самоуправе кроз надоградњу мере: подршка младим пољопривредним газдинствима МДПП доделио је средства у износу од 14.319.060,36 динара, док Град учествује са 2.727.440,07 динара.

Оставите одговор