СОМБОРУ ДОДЕЉЕНО 45 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА НАСТАВАК ИЗГРАДЊЕ ВОДОВОДА У ДОРОСЛОВУ
СОМБОРУ ДОДЕЉЕНО 45 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА НАСТАВАК ИЗГРАДЊЕ ВОДОВОДА У ДОРОСЛОВУ

Заменик градоначелнице Антонио Ратковић потписао је у име Града Сомбора са Покрајинском владом Уговор о додели средстава путем јавних конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката y области водопривреде и заштите вода.

Обраћајући се присутним новинарима и представницима локалних самоуправа, председник Покрајинске владе Игор Мировић истакао је да Покрајина међу првима, ако не и прва, заједничким снагама и средствима Покрајинске владе, преко Управе за капитална улагања и са средствима локалних самоуправа, већ кроз доделу ових уговора, започиње један нови инвестициони циклус.

  • Само преко Управе за капитална улагања и преко удружених средстава локалних самоуправа инвестираћемо нешто више од 3 милијарде и 900 милиона динара у односу на ове уговоре које ћемо данас доделити за 23 пројекта на територији 22 локалне самоуправе, рекао је Мировић. Он се осврнуо на значај и намену ова 23 пројекта међу којима је и сомборски.
  • У Сомбору имамо један сјајан пројекат. У скоро сваком насељеном месту реконструишемо водоводни систем. Ове године завршићемо у Дорослову овај пројекат, истакао је председник Покрајинске владе Игор Мировић. Он је додао да ће се акценат ставити на наставак и завршетак великих пројеката реконструкција болница и клиника, међу којима су најзначајније болнице у Сомбору и Сенти.

У складу са Одлуком о додели средстава, Граду Сомбору је додељено 45.000.000,00 динара за реализацију пројекта у области водопривреде и заштите вода, конкретно за наставак изградње водовода у насељеном месту Дорослово.

Поред Сомбора, средства у овој области добили су Град Вршац и Општина Мали Иђош.

Свечано уручење уговора уприличено је у холу зграде Покрајинске владе у Новом Саду.

Оставите одговор