СОМБОРСКИ ВОЛОНТЕРИ ОБИШЛИ 550 ДОМАЋИНСТАВА
СОМБОРСКИ ВОЛОНТЕРИ ОБИШЛИ 550 ДОМАЋИНСТАВА

Сомбор је показао лице солидарности када је реч о волонтерима, а тренутно их у Црвеном крсту Сомбор има 270 пријављених. Они су током претходне недеље обишли више од 550 домаћинстава у граду и селима.

  • Црвени крст је, у сарадњи са Месним заједницама 15 села сомборског округа, организовао волонтерске центре и веома брзо смо се снашли. На располагању је тренутно 270 волонтера у граду и селима. Сви који нас буду позвали за помоћ при куповини биће обухваћени посетом наших волонтера, а својих суграђана. У складу са потребама праве се распореди и сви се укључују у рад. Прикључила нам се и агенција “Мобилити” из Сомбора, чији запослени свакодневно на кућне адресе носе топле оброке старијим корисницима народне кухиње, истиче Биљана Клипа, секретар Црвеног крста Сомбор.

Поред грађана, који се се све више јављајају за волонитирање, у рад Црвеног крста укључили су се и спортски клубови са подручја града Сомбора.

Ресторани, пицерије и хамбургерије из Сомбора знајући колико се волонтери уносе у овај посао, обезбедили су храну за волонтере сомборског Црвеног крста, који током дана обилазе домаћинства старијих грађана и помажу им око набавке основних животних намирница, лекова, воћа и поврћа.

Волонтери Црвеног крста раде неуморно и са пуно љубазности и поштовања обилазе домаћинства наших најстаријих суграђана, а свакако за све што раде у времену епидемије и ванредног стања заслужују – велики аплауз. (РТВ)

Оставите одговор