СОМБОРСКИ ВАСПИТАЧИ ТРЕБА ДА БУДУ У КОНТАКТУ СА РОДИТЕЉИМА И ОСМИСЛЕ АКТИВНОСТИ ДЕЦЕ У КУЋНИМ УСЛОВИМА
СОМБОРСКИ ВАСПИТАЧИ ТРЕБА ДА БУДУ У КОНТАКТУ СА РОДИТЕЉИМА И ОСМИСЛЕ АКТИВНОСТИ ДЕЦЕ У КУЋНИМ УСЛОВИМА

Према допису Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије од 23. марта 2020. године, предшколске установе у земљи су обавезне да предузму кораке и активности у циљу обезбеђивања одговорног, компетентног и правовременог одговора на комплексне изазове са којима се у овом тренутку суочава образовни систем и наше друштво у целини.

У складу са наведеним дописом, васпитачи Предшколске установе „Вера Гуцуња“ Сомбор су у обавези да до 01. априла формирају онлајн заједницу подршке и размене са породицама деце из своје васпитне групе (Вибер, Фејсбук и сличне групе). Уколико у групи има родитеља који немају Вибер и друге видове интернет комуникације, васпитачи су у обавези да им омогуће контакт телефонским путем, сваког радног дана у трајању од четири сата.

Док траје ванредно стање, васпитачи су дужни да на дневном нивоу припреме предлоге заједничких активности родитеља са децом у кућним условима и пошаљу га родитељима (преко вибер групе, мејла…). У оквиру група, родитељи који желе, могу дати своје предлоге за игре и активности које би помогле да деца квалитетно проведу време у изолацији.

Из ПУ „Вера Гуцуња“ Сомбор напомињу да се упис у нову школску годину врши електронским путем на сајту Е-управа ( www.euprava.gov.rs ) уласком на секцију Породица, при чему ће једна од понуђених опција бити и упис деце у предшколску установу. Упис ће се вршити у периоду од 04. до 17. маја 2020. године.

За све недоумице у току трајања уписа родитељи могу да контактирају тим за упис сомборске предшколске установе, као и стручну службу на број телефона 025/444-070.

Оставите одговор