СОМБОРСКИ РЕСТОРАН СЕ УКЉУЧИО У АКЦИЈУ „ОБРОК ЗА ПОРОДИЦУ“
СОМБОРСКИ РЕСТОРАН СЕ УКЉУЧИО У АКЦИЈУ „ОБРОК ЗА ПОРОДИЦУ“

Једна од навика које смо се морали одрећи током ванредног стања је и одлазак у ресторане. Да би имали посла и у време када су затворени за госте, ресторани су почели припрему и доставу оброка на кућне адресе. Али има и оних који су нашли начин да се укључе у хуманитарне акције. Једна од таквих акција је „Оброк за породицу„, путем које се кувани оброци обезбеђују за породице којима је потребно помоћи.

  • Наш допринос је у томе што у ресторану припремамо оброке, разносимо их на кућне адресе и тражимо спонзоре, донаторе за ову кацију, каже Јелена Тодорић из ресторана „Карибо“.
  • Свако има могућност да електронски уплати условни оброк и када се сакупи довољно новца, та средства преточимо у куване оброке које „Карибо“ припрема и разноси на кућне адресе. За почетак довољно је да се они који не могу себи обезбедити оброк пријаве, каже Катарина Мацан Сабо, координаторка акције „Оброк за породицу„.

Неколико пута недељно на овакав начин кувани оброк добије око 50 људи. За католички Ускрс обезбеђено је 160 оброка и пакета, а помоћ се припрема и за предстојећи Ускрс.

  • Од онога што су донирали грађани у храни припремићемо пакете, а од новчаних средстава биће припремљени кувани оброци. Уз то, „Карибо“ ће помоћи тако што ће донирати кувани пасуљ и рибљу чорбу. На тај начин обезбедићемо, надам се, по три кувана оброка за предстојеће дане, породицама које то не могу саме, каже Катарина Мацан Сабо.
  • Посла нема, али наши запослени долазе на посао и радо дају допринос и овој акцији. Никога нисмо отпустили, иако су нам све резервације отказане до краја јуна, а са друге стране немамо никаквих олакшица што се тиче плаћања струје, пореза и других обавеза, каже Јелена Тодорић.

Ови сомборски хуманитарци упркос свему не одустају. Кажу, људи су спремни помоћи чак и у временима која су тешка и за њих саме. Док је тако, у овом сомборском ресторану спремни су да буду део те лепе људске приче. (РТВ)

Оставите одговор