СОМБОРСКИ РАДИО „БЛАГОВЕСНИК“ ОБЕЛЕЖИО СВОЈУ СЛАВУ
СОМБОРСКИ РАДИО „БЛАГОВЕСНИК“ ОБЕЛЕЖИО СВОЈУ СЛАВУ

Јуче, 7. априла 2021. године, на празник Благовести, у храму Светог великомученика Георгија у Сомбору Литургијом је началствовао протојереј-ставрофор Миливој Мијатов, уз саслужење протојереја Александра Лазића, протонамесника Саве Николића, Срђана Нешића и Бранислава Шијачића, презвитера Младена Глушца и ђакона Александра Верића.

Празник Благовести је слава Радио „Благовесника“ Епархије бачке, који делује у оквиру Српске православне Црквене општине сомборске. Након свете Литургије је пререзан славски колач и освештано славско кољиво.

Отац Бранислав, главни и одговорни уредник Радија, захвалио је присутнима и честитао им празник. Овогодишњи кум славе је био ђакон Александар Верић са породицом, а за следећу годину кумства се прихватио Никола Ступар.

Подесећамо, Радио „Благовесник“ већ дванаест година емитује програм на 95,7Mhz за подручје Сомбора и околине, у тајм шерингу са католичким радијом „Марија“. Програм „Благовесника“ је у етру радним данима и суботом од 06 до 15 часова и од поноћи до 03 сата, а недељом од 15 часова до поноћи, док се програм путем интернета на адреси http://blagovesnik.yunethosting.net:8000/stream.ogg емитује 24 часа без престанка.