СОМБОРСКИ „МАЛИ ПОЈЦИ“ ГОСТОВАЛИ У ЕМИСИЈИ ТЕЛЕВИЗИЈЕ „ХРАМ“
СОМБОРСКИ „МАЛИ ПОЈЦИ“ ГОСТОВАЛИ У ЕМИСИЈИ ТЕЛЕВИЗИЈЕ „ХРАМ“
  • Post category:Друштво

Чланови дечје појачке групе при храму Светог великомученика Георгија у Сомбору 17. октобра 2020. године су гостовали у емисији „Лира“ која се емитује на Телевизији „Храм“. Том приликом, снимљен је интервју са члановима хора и њиховим руководиоцем, магистром Владом Ђурковићем, као и осам композиција у извођењу сомборских „Малих појаца“.

Био је то дан и празник Светог Стефана Штиљановића, чије су мошти целивали у београдском Саборном храму, а мали појци су примили и благослов Патријарха Иринеја који је показао интересовање и разговарао са децом.

У Храму Светог Саве целивали су икону Тројеручице и Богородице Казањске, икону са моштима Светог Серафима Саровског, у Саборној Цркви и мошти Светог Јована Шангајског, у Раковици Светог Нектарија Егинског и били на гробовима Србских Патријарха Димитрија и Павла.

„Мали појци Светог Георгија“ су били прави представници Сомбора, а све поменуте светиње су оплеменили својим појањем.

  • Емисија „Лира“ је била ново искуство за нас, а домаћин нам је била Ана Ивановић, музички уредник Телевизије „Храм“, иначе дипломирани Црквени музичар (појац), педагог и диригент на Музичкој Академији у Источном Сарајеву. Емисија је била разговорно-едукативног карактера, у којој је ауторка разговарала са нама о музици и појању, а циљ емисије је био да се представи рад „Малих појаца“, са посебним акцентом на упознавању музике Срба у Бачкој, рекао је Влада Ђурковић.