СОМБОРСКИ ГИМНАЗИЈАЛЦИ ПРИКУПИЛИ СРЕДСТВА ЗА МЕДИЦИНСКЕ АПАРАТЕ
СОМБОРСКИ ГИМНАЗИЈАЛЦИ ПРИКУПИЛИ СРЕДСТВА ЗА МЕДИЦИНСКЕ АПАРАТЕ

Гимназијалци из Сомбора су и ове године многима дали лекцију хуманости. Продавајући честитке по граду, они су прикупили средства и донирали неопходне медицинске апарате Дому здравља.

Матуранти Гимназије „Вељко Петровић“ Сомбор уручили су Одељењу педијатрије Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“ у Сомбору медицинску опрему и играчке за децу. У акцији прикупљања средстава је учествовало двадесетак средњошколаца који су купили оксиметар за бебе и малу децу, као и професионални инхалатор. Средњошколци су током ове хуманитарне акције прикупили 88.000 динара, тако што су продавали честитке по граду, које су у слободно време сами израђивали.

  • На идеју смо дошли тако што смо схватили да неке своје креативне стране можемо применити и од тога зарадити, а новцем помоћи деци у Сомбору, рекла је Оливера Делић, ученица четвртог разреда Гимнзаије „Вељко Петровић“ у Сомбору.

„Прошле године смо били на Одељењу за децу, а током претходних година посетили смо и Дом за незбринуту децу и помогли смо једној девојци…, додала је Миа Тумбас, ученица истог разреда.

Педијатри сомборског Дома здравља су поздравили хумани гест сомборских гимназијалаца, а уручена медицинска опрема им је неопходна у лечењу деце.

  • Много ће нам значити ови апарати, јер су досадашњи плућни оксиметри били намењени одраслима. Професионални инхалатор ће омогућити правилну дистрибуцију лека, који долази у дисајни пут, а исто тако ће и скратити време инхалације, што је за узраст наших пацијената врло драгоцено, оценила је за РТВ др Лидија Банаковић, начелница у Диспанзеру за предшколску децу.
  • Врло смо поносни и дирнути овом њиховом акцијом, јер сматрам да је за велику похвалу њихов ентузијазам и идеја хуманости, коју су показали у овако младој доби, нагласила је др Емеше Ури, директорка сомборског Дом здравља.

Ученици сомборске Гимназије већ пет година организују сличне акције и у њима су прикупили 350.000 динара, а новац је отишао у хуманитарне сврхе. Ово је свакако лекција хуманости чији пример треба следити. (РТВ)

Оставите одговор