СОМБОРСКИ ЦРВЕНИ КРСТ СУТРА ОРГАНИЗУЈЕ АКЦИЈУ ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ
СОМБОРСКИ ЦРВЕНИ КРСТ СУТРА ОРГАНИЗУЈЕ АКЦИЈУ ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ

У Центру за едукацију Црвеног крста Сомбор на адреси Апатински пут број 19, сутра, 08. априла 2021. године од 9 до 13 сати ће бити организована акција добровољног давања крви.

Због пандемије изазване корона вирусом, смањене су залихе свих крвних група. Континуирано снабдевање компонентама крви је неопходно како би у сваком тренутку било довољно крви за хитне ситуације, витално угрожене пацијенте, за терапију онколошких болесника као и за планиране хируршке интервенције. Из сомборског Црвеног крста апелују на све грађане, уколико им здравствено стање дозвољава, да се одазову акцијама давања крви које организују.

Приликом организације акција добровољног давања крви поштују се процедуре и превентивне мере ради спречавања преноса вируса на акцијама прикупљања крви, у складу са прописима и донетим мерама и то: пре акције врши се дезинфекција просторија и радних површина, поставља се дезобаријера и врши се дезинфекција руку сви учесника акције, сви запослени у Црвеном крсту, као и волонтери користе заштитна средства, екипа Завода за заштиту крви користи своју заштитну опремум по завршетку акције поново се ради дезинфекција простора.

Оставите одговор