„СОМБОРСКЕ НОВИНЕ“ ДАНАС СЛАВЕ 67. РОЂЕНДАН
„СОМБОРСКЕ НОВИНЕ“ ДАНАС СЛАВЕ 67. РОЂЕНДАН

„Сомборске новине“ данас славе 67. рођендан. Од 28. маја 1954. године, када је из штампе изашао први број „Сомборских новина“ до данас (петак, 28. мај 2021. годинe), одштампано је 3.492 броја јединог штампaног медија на српском језику на територији града Сомбора. Ретко који локални лист у Војводини, а вероватно и у Србији, данас може да се похвали овако дугим трајањем.

„Сомборске новине“ су се из „Информативног центра“ издвојиле у самостално јавно предузеће 30. јуна 2000. године. На аукцији у Новом Саду 28. маја 2007. године, новине су приватизоване. У просеку из штампе годишње изађу 52 броја „Сомборских новина“. За око 19,5 година одштампа се хиљаду бројева.
Једино су за време НАТО бомбардовања 1999. године, “Сомборске” излазиле два пута недељно – уторком и петком. Хиљаде и хиљаде страница свих ових година исписивале су генерације и генерације новинара. Стрпљиво, стручно, с пуно енергије и креативности. Бележећи историју овога града и сами су постајали део те историје. Радећи поштено, искрено, с пуно жара и љубави. Онако како се ради посао који се воли. Увек са људима, ослањајући се на читаоце у којима су имали и сараднике у готово сваком броју новина. Захваљујући управо том обостраном поверењу, „Сомборске новине“ трају, ево, већ пуних шездесет и седам година. Тако заправо и треба да буде, јер сама суштина новинарства и јесте брзо и истинито реаговање на догађаје. А догађаји су људи.

Колеге честитамо и желимо вам још много успешних година!

Оставите одговор