СОМБОРСКА ПОЉОПРИВРЕДНА ШKОЛА ДОБИЛА ДВА МИЛИОНА ДИНАРА ЗА KУПОВИНУ НОВОГ ТРАKТОРА
СОМБОРСКА ПОЉОПРИВРЕДНА ШKОЛА ДОБИЛА ДВА МИЛИОНА ДИНАРА ЗА KУПОВИНУ НОВОГ ТРАKТОРА

Средња Пољопривредно прехрамбена школа у Сомбору једна је од 12 образовних установа из Војводине којa je од Покрајинског секретаријата за пољопривреду добила подстицај вредан два милиона динара за набавку нове опреме и пољопривредне механизације, која ће допринети унапређењу наставе и бољих услова за примену стечених знања у пракси. Јово Ћато, директор сомборске Пољопривредне школе каже да ће средства бити утрошена за куповину трактора.

-Потписали смо уговор о додели бесповратних средстава која су нашој школи додељена на конкурсу Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, а чији је циљ унапређивање образовања ученика и студената пољопривредне струке. Добијеним новцем планирамо да купимо нови трактор Беларус 982 снаге 90 коња, чија вредност је три милиона динара са ПДВ-ом. Милион динара колико недостаје, обезбедиће школа из сопствених средстава, рекао је Ћато.

Средња пољопривредна школа у Сомбору са Економијом обрађује 160 хектара земље, поседује воћњаке, пластенике, фарму говеда и свиња, а сваке године на смер тракториста упише се 30 нових ученика. Нови трактор ће поред практичне наставе, служити и у пољопривредној производњи.

-Трактор ће омогућити да наши ученици имају најсавременију пољопривредну механизацију на којој ће имати пртактичну наставу, а са друге стране, машину ћемо користити и за обраду земље, објаснио је Ћато.

Поред школе у Сомбору, средства су још опредељена средњим стручним школама у Зрењанину, Kањижи, Футогу, Панчеву, Бачкој Тополи, Бачу, Руми, Иригу, Kули и Вршцу.

Оставите одговор