СОМБОРСКА ГИМНАЗИЈА НА САВИНДАН ДОДЕЛИЛА ПРИЗНАЊА – „НАТКИНА НАГРАДА“ ЈОВАНУ ПЕРИЋУ
СОМБОРСКА ГИМНАЗИЈА НА САВИНДАН ДОДЕЛИЛА ПРИЗНАЊА – „НАТКИНА НАГРАДА“ ЈОВАНУ ПЕРИЋУ
  • Post category:Друштво

Гимназија „Вељко Петровић“ Сомбор је уз ограничеен број људи обележила Светог Саву, а свечаности су присуствовали представници Школске управе, локалне самоуправе и Војске Србије. Славски колач је пререзао отац Срђан Перић, а овогодишњи кум славе је био Милан Стакић, некадашњи ученик Гимназије који је сада директор Центра за стручно усавршавање.

Пригодан програм припремио је вероучитељ Александар Шарчански, а певачком групом Гимназије дириговала је Марија Стошић.
Водитељ кратког пригодног програма био је матурант Василије Маркезић, а стихове Наткине песме рецитовала је матуранткиња Теа Савовић. На приредби су учествовале и ученице: Ивана Ловрић (III-1), Андреја Шнајдеров (IV-1), Теодора Родић (III-3) и Тијана Шево (IV-2).

На основу одлуке Наставничког већа, а по предлогу стручног већа за српски језик и књижевност, традиционалну награду за поезију – „Наталија Натка Ћатовић“ добио је матурант Јован Перић.

Претходне године нису одржана многа такмичења, па су радници Гимназије награђени у другим категоријама.

За посебан допринос медијској промоцији школе у последњих годину дана признања су добили др Лидија Неранџић Чанда, др Снежана Клепић, др Душан Лукић, Душко Обрадовић, Ивана Кох Јербић, Зоран Младеновић, Радмила Бабичковић и Соња Смиљанић.

За савесну реализацију својих обавеза при настави на даљину награђени су Милица Миличевић, Зоран Младеновић, Горан Стајин и Данијела Тохољ.

За пружање подршке колегама у реализацији наставе на даљину награду су добили Мирјана Лукач, Бранка Гојковић, Владимир Мајски, Карло Фудерер и Јасмина Раденковић Шолаја. Уз њих, награђена је и Јања Лукић помоћни радник који обавља послове курира, као дугогодишња радница која ће ускоро у пензију.