СОМБОРСКА ДЕЧЈА ПИЈАЦА ПОЧИЊЕ СА РАДОМ 27. ЈУНА
СОМБОРСКА ДЕЧЈА ПИЈАЦА ПОЧИЊЕ СА РАДОМ 27. ЈУНА

Дечија пијаца у Сомбору ће почети са радом у суботу, 27. јуна 2020. године. Сомборски, али и малишани из насељених места ће као и ранијих година, у склопу пијаце која ће се одржавати сваке суботе од 6 до 11 сати на Тргу Светог Тројства, моћи да продају своје играчке, гардеробу, обућу, књиге и друге ствари које им више не требају. У склопу дечје пијаце није дозвољена продаја хране, пића, козметике и нове упаковане робе са кутијом и етикетом, а право да продају имају само особе до 18 година. Родитељи који су у пратњи свог детета могу да се налазе у близини продајног места и да помогну у трговини, око враћања кусура или паковања продате робе.

Организатори Дечје пијаце, управа и редари апелују на све да се придржавају упуства о превентивним здраственим мерама и да сви продавци и купци улазе на два главна улаза у Дечију пијацу, како би прешли преко дезо баријера, и дезинфиковали руке. Један продавац максимално може узети три простирке (тезге на којим се излажу и продају половне ствари), пошто је неопходно да се направи размак између најмлађих трговаца.

Цена закупа тезге остаје иста као и претходних пет година и износи синболичних 50 динара, а новцем од „пијачарине“ се финансира и обнавља пијаца. Закуп тезги не плаћају деца чији родитељи имају решење Центра за Социјални Рад о примању новчане социјалне помоћи.

Дечја пијаца је основана 1997. године и у Сомбору се одржава већ 23 године.

Оставите одговор