СОМБОРСКА БОЛНИЦА ОД ПОНЕДЕЉКА ОТВАРА АМБУЛАНТЕ, ПОЧИЊУ ОПЕРАЦИЈЕ, А ПАЦИЈЕНТИ ЋЕ МОЋИ И У БАЊУ „БЕЗДАН“
СОМБОРСКА БОЛНИЦА ОД ПОНЕДЕЉКА ОТВАРА АМБУЛАНТЕ, ПОЧИЊУ ОПЕРАЦИЈЕ, А ПАЦИЈЕНТИ ЋЕ МОЋИ И У БАЊУ „БЕЗДАН“

Због побољшања епидемиолошке ситуације у Западнобачком округу од понедељка, 01. фебруара 2021. године све специјалистичке и субспецијалистичке амбуланте у Општој болници “Др Радивој Симоновић” Сомбор почињу са редовним радом, у обиму зависном од епидемиолошке ситуације. Такође, почиње редовно заказивање прегледа преко ИЗИС-а, рад редовних елективних оперативних програма свих хируршких грана, а пацијенте ће почети да прима и Одељење за физикалну медицину и рехабилитацију у Бездану, као и дневна болницaна Одељењу за психијатрију.

Одсек интерног одељења за интервентну кардиологију почиње са редовнинм радом (дијагностичке и терапеутске коронарографије).

Инфективно Ковид одељење се затвара, односно престаје са радом а у згради овог одељења биће смештено Одељење за плућне болести, а пријем пулмолошких пацијената ће се обављати преко Грудне амбуланте која се налази у истој згради.

Интерно одељење је враћено у зграду у којој је и пре било смештено, а пријем пацијената ће се обављати у пријемној интернистичкој амбуланти у приземљу Интерног одељења. У оквиру Интерног одељења налази се и Одељење за инфективне болести, а Инфективна амбуланта је смештена у некадашњној амбулатни Кардиоваскуларног диспанзера за не Ковид пацијенте.

Пријем онколошких пацијената који примају хемотерапију или су у припреми за хемотерапију и контроле обављају се пo раније дефинисаним протоколима.

Пријем пацијената за дијализу обавља се по распореду Одсека за хемодијализу интерног одељења.

Из сомборске болнице апелују на грађане који имају респираторне тегобе: кашаљ, повишену температуру, губитак чула укуса и мириса, болове у мишићима, главобољу и слично, да се прво јаве у респираторну амбуланту надлежног Дома здравља, како би се обавили прегледи и тријажа пацијената.

„Након дијагностике пацијенти ће уз предложену терапију бити враћени кући или ће бити упућени у респираторну амбуланту болнице ради даље обраде и дијагностике. На овај начин ће бити обезбеђен бољи и ефикаснији рад респираторне амбуланте сомборске болнице“, стији у допису ове установе.

Оставите одговор