СОМБОРСКА БОЛНИЦА ДОБИЛА НОВО САНИТЕТСКО ВОЗИЛО
СОМБОРСКА БОЛНИЦА ДОБИЛА НОВО САНИТЕТСКО ВОЗИЛО

Председник Покрајинске владе Игор Мировић је 15. маја 2020. године уручио кључеве од 21 санитетског возила са пратећом медицинском опремом, представницима здравствених установа у Војводини, за чију куповину је из покрајинског буџета издвојено 100 милиона динара. По одлуци Покрајинске владе, једно од ових возила дато је на коришћење Општој болници „Др Радивој Симоновић“ Сомбор.

Санитетско возило „FIAT Ducato“ опремљено је са фиксним сетом за кисеоник, носилом, кардиолошком столицом, ЕКГ апаратом и дефибрилатором, а укупна вредност возила је 4.761.900,00 динара.

В.д. директора Опште болнице Сомбор, др Драган Растовић је рекао да наведена опрема која се налази у возилу углавном задовољава ургентни транспорт. Он је нагласио да ће транспортни респиратор који је недавно стигао у сомборску болницу употпунити опрему у овом возилу, како би санитет био комплетно опремљен за ефикасан транспорт пацијената.

Општа болница Сомбор годишње у просеку има од 350 до 400 ургентних транспорта у установе терцијарног нивоа, па је према Растовићевим речима, ново возило од изузетног значаја за функционисање ове установе.

  • Испред здравствених радника Опште болнице Сомбор, али и у име свих грађана Западнобачког округа желим да се захвалим Покрајинској влади на овако важној донацији која ће побољшати квалитет услуга наше установе, нагласио је в.д. директора сомборске болнице.

Др Драган Растовић је приликом примопредаје возила подсетио и да је у последње четири године Покрајинска влада издвојила значајна средства, како би унапредила све сегменте рада у здравственим установама.

  • Уложено је у инфраструктуру, набавку нове медицинске опреме, али и у кадрове. У последње четири године само здравствене установе Покрајине су добиле 60 санитетских возила, док је од 2005. до 2016. године, значи за 11 година, Покрајина издвојила средства за куповину свега 16 возила, која су подељена установама на читавој територији Аутономне покрајине Војводине, нагласио је Растовић.

Оставите одговор