СОМБОРСКА БОЛНИЦА ДОБИЛА ДОНАЦИЈУ ВРЕДНУ 600.000 ДИНАРА
СОМБОРСКА БОЛНИЦА ДОБИЛА ДОНАЦИЈУ ВРЕДНУ 600.000 ДИНАРА
  • Post category:Друштво

Захваљујући доброј сарадњи Града Сомбора и Пољопривредне стручне службе Сомбор, Општа болница „Др Радивој Симоновић“ је добила још једну вредну донацију. Реч је о пацијент-монитору и ЕКГ апарату, који ће се користити у Ковид одељењу и служиће за праћање стања најтежих пацијената. Донација је вредна 600.000 динара, а хуманитарна акција организована је на иницијативу запослених у Пољопривредној стручној служби. Апарате су в.д. директору сомборске болнице, др Драгану Растовићу данас уручили директор Пољопривредне стручне службе Владимир Сабадош и градоначелник Сомбора Антонио Ратковић. Драган Растовић се захвалио донаторима, истакавши да су добијени уређаји у овом тренутку од великог значаја за болницу.

  • Ради се о пацијент-монитору за праћење виталних параметара витално угрожених пацијената, везано, пре свега за Ковид одељење, и троканалном ЕКГ апарату за бележење ЕКГ функције срца. Још једном бих се захвалио директору Пољопривредне стручне службе и сигуран сам да ће ова вредна донација свакако допринети квалитетнијем раду болнице. Апарати ће се налазити у Ковид грудном одељењу, тамо где се налазе најтежи пацијенти, односно они са најтежом клиничком сликом, објаснио је Растовић.

Директор Пољопривредне стручне службе, Владимир Сабадош је иразио наду да ће опрема помоћи при опоравку пацијената, али и олакшати посао медицинском особљу.

  • Донацију реализујемо заједно са Градом Сомбором, са којим Пољопривредна стручна служба има веома добру сарадњу, као и са општинама Оџаци и Апатин. Жеља свих запослених и руководства нашег предузећа је била да помогнемо. С обзиром да смо ми релативно мало привредно друштво, али у власништву Републике Србије, ми смо успели да прикупимо средства. Оно што је јако добро, то је да су добављачи којима се овом приликом захваљујем, практично за седам дана донели опрему која ће већ данас бити у функцији на одељењу, нагласио је Сабадош.