СОМБОРЦИ ОБЕЗБЕДИЛИ БЕСПЛАТНЕ САДНИЦЕ БЕЛОГ ЈАСЕНА ЗА СВОЈ ГРАД
СОМБОРЦИ ОБЕЗБЕДИЛИ БЕСПЛАТНЕ САДНИЦЕ БЕЛОГ ЈАСЕНА ЗА СВОЈ ГРАД

Завршено је гласање које је покренула организација „Посади свој хлад“, у склопу којег су грађани из читаве Србије имали прилику да гласају за свој град и тако за место у којем живе обезбеде одређени број бесплатних садница, које ће бити засађене на пролеће. Сомборци су показали велико интересовање за ову акцију и захваљујући гласовима наших суграђана, Сомбор ће на пролеће добити бесплатне саднице белог јасена.

За добијање садница гласале су 3.193 особе, чиме је „пребачен“ лимит од 927 гласова, колико је било потребно да Сомбор добије ове саднице.

Поред бесплатних садница, град Сомбор има прилику да буде богатији и за једну од 30 станица које аутоматски мере квалитета ваздуха.

This Post Has One Comment

  1. Dragan Mijatović

    Zašto se umesto tih tankih sadnica(koje će vetar ili pijana omladina izlomiti)ne nabave i posade već velika razgranata stabla starosti 15-20 godina!Takva stabla već prve godine će dati lepu hladovinu i puno više kiseonika od tih sadnica.P.S.za one koji ne znaju moguće je premeštanje presađivanje stabala i od 100 godina.Ovo sa snimka nije toliko https://fb.watch/2P9wq6mqok/staro ali princip je isti.

Оставите одговор