СОМБОР ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ МЕРА ПОПУЛАЦИОНЕ ПОЛИТИКЕ ДОБИО 25.868.120 ДИНАРА
СОМБОР ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ МЕРА ПОПУЛАЦИОНЕ ПОЛИТИКЕ ДОБИО 25.868.120 ДИНАРА

Градоначелница Душанка Голубовић је у име града Сомбора 16. априла 2019. године у Београду, потписала уговор за доделу бесповратних средстава за суфинансирање мера популационе политике јединица локалне самоуправе у Републици Србији у 2019. години.

Свечано потписивање и уручивање уговора организовао је Кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику, проф. др Славице Ђукић Дејановић. У складу са резултатима јавног позива, суфинансираће се 85 од 122 јединица локалне самоуправе.

За спровођење мера популационе политике на територији града Сомбора Министарство без портфеља задуженог за демографију и популациону политику одобрило је 30.433.082,67 динара, од којих Министарство финансира 85 одсто, што је 25.868.120,27 динара, а град Сомбор учествује са 15 одсто, што износи 4.564.962,40 динара.

Одобрене мере на које ће град утрошити ова средства су:

  • Ублажавање економске цене подизања детета – Програм стамбене подршке за изградњу и друге начине прибављања стамбеног простора за младе брачне парове и парове са више деце
  • Усклађивање рада и родитељства – Санација и адаптација капацитета дечијег вртића „Невен“ у Коњовићевој улици
  • Снижавање психолошке цене родитељства – Сервис за подршку родитељима
  • Очување и унапређење репродуктивног здравља – Развој мреже саветовалишта за младе
  • Активирање локалне самоуправе – Оснивање „Агробизнис центра“ за економско оснаживање младих брачних парова и младих у репродуктивном периоду.

Оставите одговор