СОМБОР УГОСТИО ДЕЦУ ИЗ ДЕСЕТ ЕВРОПСКИХ ЗЕМАЉА
СОМБОР УГОСТИО ДЕЦУ ИЗ ДЕСЕТ ЕВРОПСКИХ ЗЕМАЉА

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић приредила је пријем за учеснике Кампа “Сомбор 2019“ .

  • Посебно ми је драго што је Сомбор захваљујући Кросу РТС-а домаћин једног оваквог окупљања, да деца из дијаспоре могу да дођу, да се упознају са нашим градом, нашом историјом, културом, традицијом и да имамо прилику да вам кажемо шта смо, чиме се бавимо и да вас позовемо да и у будуће будете наши гости, рекла је градоначелница Душанка Голубовић.

Члан градског већа за област културе и образовања Немања Сарач представио је учесницима кампа историју образовања у Сомбору, а публициста Милан Степановић испричао је нешто више о историји града.

Овом приликом уручена је и награда за најуспешнијег организатора РТС кроса “У дијаспори” за 2019. годину. Ово признање припало је Блаженки Тривунчић и екипи из Париза, а трофеј “Ђорђа Чулулејевића” уручиле су јој градоначелница Душанка Голубовић и Јованка Чулулејевић.

У оквиру Кампа „Сомбор 2019“, који организује РТС Крос, током девет дана боравка у Сомбору, 128 учесника из 10 европских земаља учествоваће у спортским и образовним радионицама.

Покровитељ је Министарство просвете, науке и технолошког развоја, а уз подршку Града Сомбора, Министарства омладине и спорта, Министарства спољних послова – Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, Министарства културе и информисања, Спортског савеза Србије и Савеза атлетских талената Србије.

Оставите одговор