СОМБОР СЕ СПРЕМА ЗА МАСОВНУ ВАКЦИНАЦИЈУ, ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ОКРУГУ МНОГО БОЉА
СОМБОР СЕ СПРЕМА ЗА МАСОВНУ ВАКЦИНАЦИЈУ, ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ОКРУГУ МНОГО БОЉА

Епидемиолошка ситуација у Западнобачком округу је много боља, а према информацијама Завода за јавно здравље Сомбор, на нивоу округа има 750 активних случајева. У Сомбору има 336 заражених лица, у Апатину је инфицирано 99 особа, у Кули 222, док су у Оџацима 93 особе позитивне на корона вирус.

У Западнобачком округу је последњих недељу дана мање сумњи на случај и мање новоинфицираних, што је знак да су се грађани током празника придржавали прописаних мера.

  • У протеклој недељи смо прегледали 402 особе, а тестирали смо 282 пацијента, од којих је 51 био позитиван на корону. Према сомборској болници упутили смо 50 пацијената, што је знатно побољшање у односу на претходни период, изјавио је Др Здравко Хлодик, начелник Ковид амбуланте у Сомбору.

У сомборској Општој болници кажу за РТВ да је на лечењу у овој установи 18 пацијената оболелих од корона вируса, а један се налази на респиратору.

Сомбор се спрема за масовну вакцинацију, јер је све више грађана заинтересовано за овај начин заштите од вируса Ковид-19. До сада је вакцинисано 261 лице. Од тог броја је 154 здравствених радника и медицинара запослених у Геронтолошком центру, 10 лица која су се пријавила путем кол центра старија од 75 година, а вакцинисано је и 97 корисника геронтолошких центара у Сомбору. На нивоу Западнобачког округа подељено је 420 фајзерових вакцина, а до краја недеље ће стићи нове дозе вакцина за медицинске раднике и грађане који су се пријавили. Најављено је и да ће у Сомбору бити организована масовна вакцинација грађана, а предвиђено је да пункт буде у Градсккој хали „Мостонга“.

  • У Градској хали „Монстонга“ биће спроведена вакцинација, а грађани ће о томе бити обавештени на време. Они ће бити позивани према списковима како су се и пријављивали за вакцинацију, и у тој другој фази су особе старије од 65 година. Ове недеље треба да вакцинишемо 180 здравствених радника, корсиника геронто центара и здравствених радника у бањама, рекао је др Здравко Хлодик. (РТВ)

Оставите одговор