СОМБОР СА ВИШЕ ОД 50% РЕВАКЦИНИСАНИХ ГРАЂАНА ДРУГИ У ВОЈВОДИНИ ПО УСПЕШНОСТИ ИМУНИЗАЦИЈЕ
СОМБОР СА ВИШЕ ОД 50% РЕВАКЦИНИСАНИХ ГРАЂАНА ДРУГИ У ВОЈВОДИНИ ПО УСПЕШНОСТИ ИМУНИЗАЦИЈЕ

Сомбор је дошао на ниво 50 одсто ревакцинисаних грађана, а у Западнобачком округу је активност Kовида-19 знатно смањена, па тренутно има мање од десет инфицираних овим вирусом. Како кажу за РТВ у Заводу за јавно здравље, ситуација у округу је повољна, али епидемијске мере се и даље морају поштовати. На пунктове за имунизацију и даље долази највише грађана без пријаве.

У Сомбору је ревакцинисано 50 одсто грађана, који кажу да се најчешће за имунизацију одлучују због путовања на годишњи одмор. Највећа потражња је за „Фајзер“ вакцином, а највише се вакцинишу грађани старости од 20 до 40 година.

  • Ми смо тренутно на другом месту у Војводини после Новог Сада по успешности имунизације, јер смо прешли 50 одсто ревакцинисаних грађана, а то је 30.384 особе до сада. Укупно је подељено више од 61.000 дозе вакцина. Одзив је тренутно знатно мањи него што је био раније, што је донекле и очекивано, али ипак је задовољавајући. Дневно имамо око 100 ревакцина и 50 нових првих доза, каже др Здравко Хлодик, координатор за масовну имунизацију града Сомбора.

Активност вируса се смањила, а у Западнобачком округу је тренутно осам активних случајева.

  • Ситуација је веома повољна, активност вируса слаби. У Кули немамо ни један активан случај, у Сомбору је четири оболела, у Апатину само један, док је у Оџацима три активна случаја. Општа болница у Сомбору је ревакцинисала 1.618 пацијената, Дом здравља Апатин 8.045 грађана, ДЗ Кула 11.934, док је у Оџацима ревакцинисано 9.389 становника, каже др Гордана Цветић, епидемиолог Завода за јавно здравље у Сомбору.

До сада је у Западнобачком округу имунизовано 59.445 грађана, а надлежни лекари истичу да се и даље требамо придржавати општих мера заштите на сваком месту и апелују на вакцинацију што већег броја људи. (РТВ)