СОМБОР ПРЕДСТАВЉЕН НА БЕОГРАДСКОМ САЈМУ ТУРИЗМА
СОМБОР ПРЕДСТАВЉЕН НА БЕОГРАДСКОМ САЈМУ ТУРИЗМА

У Београду је од 24. до 27. марта 2022. године одржан 43. Међународни сајам туризма, најзначајнија туристичка манифестација у земљи и региону југоисточне Европе, који је био усмерен ка опоравку и обнови туризма, грани привреде која је највише погођена у задње две године са овогодишњим слоганом „Између планина и мора“.

Туристичка организација града Сомбора је представила своју туристичку понуду на заједничком штанду Туристичке организације Војводине и локалних туристичких организација.

У петак, 25. марта на штанду ТО Војводине су своје презентације имали „Дида-Хорњаков“ салаш и СРП „Горње Подунавље“, са циљем промоције прелепе природе нашег краја, као и домаће кухиње која је такође мамац за туристичке посете нашем граду. Поред поменутих презентација дељен је пропагандни материјал туристичких субјеката из Сомбора, а посетиоци су могли да дегустирају вина сомборских винарија.

На штанду Покрајинског секретaријата за привреду на сајму су се представили УЖ „Стапарска ружа“, сарачка радионица „Ђуран“ и Раванградска пивара победници конкурса „Најбоље из Војводине“, а на „BeoWine“ се представила сомборска винарија „Врт“, добитница разних признања.

Последњег дана сајма извучене су награде (посете нашем граду – VISIT SOMBOR), а прва награда је била викенд за двоје у Сомбору, друга једнодневни излет за двоје у Сомбору, а трећа вожња фијакером и посета СРП „Горње Подунавље“ за двојe.