СОМБОР ПОДЕЛИО ЈОШ 120 АУТО-СЕДИШТА ЗА БЕЗБЕДНИЈУ ВОЖЊУ НАЈМЛАЂИХ
СОМБОР ПОДЕЛИО ЈОШ 120 АУТО-СЕДИШТА ЗА БЕЗБЕДНИЈУ ВОЖЊУ НАЈМЛАЂИХ

Још 120 ауто – седишта за безбедну вожњу најмлађих суграђана уручили су данас

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и чланови Савета за безбедност саобраћаја су данас уручили још 120 ауто-седишта родитељима који су се пријавили путем јавног позива.

Јавни позив који је расписао Град Сомбор трајао је од 6. до 10. маја 2022. године, а седишта је добило првих 120 родитеља/старатеља који су се пријавили и испунили све прописане услове.

Како је за један од главних приоритета у свом раду Савет за безбедност саобраћаја поставио унапређење безбедности најмлађих учесника у саобраћају, ове године додељено је укупно 220 ауто–седишта за безбеднију вожњу наших најмлађих суграђана. Такође, настављено је постављање брзинских дисплеја у зонама школа и вртића, а и даље се врши опремање и едукација деце у вртићима и школама.

Седишта за превоз деце у аутомобилима су родитељима уручили и чланови Савета за безбедност саобраћаја Здравко Пуповац, Панто Петровић, Росана Крстић и представници Саобраћајне полиције Полицијске управе Сомбор Сташа Ковачевић и Рената Косановић.

Средства помоћу којих се финансирају све активности Савета за безбедност саобраћаја обезбеђена су из наплате казни несавесним возачима на територији Града Сомбора.

Члан Савета за безбедност саобраћаја, градски већник Ђорђе Зорић је најавио и расписивање јавног позива за добијање бесплатног седишта за вожњу деце бициклом.

– Данас ће бити расписан и јавни позив родитељима за доделу бесплатних седишта за бицикл, за децу од једне до пет година, биће укупно подељено 200 седишта. Град потенцира безбедност наших најмлађих суграђана и апелујемо на родитеље да своју децу возе у одговарајућим седиштима, казао је Зорић.