СОМБОР ОБЕЛЕЖИО МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЖЕНА НА СЕЛУ
СОМБОР ОБЕЛЕЖИО МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЖЕНА НА СЕЛУ

У Сомбору је и ове године обележен 15. октобар, Међународни дан жена у руралним срединама овог пута под слоганом „Повежи се! Унапреди се!“.

Тим поводом представнице насељених места Града Сомбора окупиле су се како би размениле своја искуства, идеје и планове за даље унапређење њиховог рада. Састанку су присуствовале и заменица градоначелника Љиљана Тица и чланица Градског већа за област родне равноправности Слађана Радин, која је поручила да је намера Локалне самоуправе да производи жена из руралних подручја нађу своје место на тржишту и да се на тај начин економски оснаже и саме жене, а самим тим и села.

  • Град Сомбор већ помаже у оснаживању жена. То није само настојање да свака жена буде активна у неком урбаном животу, већ да се осети потреба сваке жене која има неку скривену способност и креацију која би се могла испољити. Циљ је да пронађемо то штао чучи у њима како би је оснажили да своје вештине преточи у неки производ који ће користити свима, а самим тим ће и она бити задовољна, рекла је Радин. Она је позвала жене које имају идеју и љубав према неком послу, да се обрате Локалној акционој групи или Граду Сомбору како би добиле помоћ да унапреде своје знање и своје намере спроведу у дела.

Оставите одговор