СОМБОР КУПИО 20 НОВИХ КОНТЕЈНЕРА ЗА ОДЛАГАЊЕ КАБАСТОГ ОТПАДА У НАСЕЉЕНИМ МЕСТИМА
СОМБОР КУПИО 20 НОВИХ КОНТЕЈНЕРА ЗА ОДЛАГАЊЕ КАБАСТОГ ОТПАДА У НАСЕЉЕНИМ МЕСТИМА

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, чланови Градског већа Мирослав Ковачић, Слободан Станић, Дарко Смиљанић и в.д. доректора ЈКП „Чистоћа“ Драган Радојичић посетили су Чонопљу, где су се састали са представницима Месне заједнице, а поводом је био наставак акције одношења кабастог из сомборских села.

Град Сомбор је прошле године почео акцију одношења кабастог отпада из насељених места, постављањем 20 наменских контејнера у свих петнаест насељених места. Услугу одношења кабастог отпада становници сомборских села могу да користе потпуно бесплатно тако што ће се јавити секретару Месне заједнице у свом насељеном месту, након чега ће у распореду бити утврђен датум када ће Јавно комунално предузеће „Чистоћа“ поставити контејнер на њихову кућну адресу.

Основни циљ акције је да мештани по потреби користе бесплатну услугу контејнера за одвожење отпада на депонију „Ранчево“ у Сомбору, како би се спречило стварање дивљих депонија у насељеним местима.

Како би грађани ову услугу могли да користа брже и ефикасније, Град је ове године набавио још 20 нових контејнера који ће се користити у ове сврхе. За набавку контејнера Град Сомбор је издвојио износ од око 2 милиона динара, а у буџету су предвиђена и средства за субвенционисање бесплатног одношења.