СОМБОР ЈЕДАН ОД ГРАДОВА КОЈИ НАЈВИШЕ КОРИСТИ ЕЛЕКТРОНСКЕ УСЛУГЕ КАТАСТРА
СОМБОР ЈЕДАН ОД ГРАДОВА КОЈИ НАЈВИШЕ КОРИСТИ ЕЛЕКТРОНСКЕ УСЛУГЕ КАТАСТРА
  • Post category:Друштво

Директор Републичког геодетског завода мр Борко Драшковић састао се у згради „Жупанијa“ са градоначелником Сомбора Антониом Ратковићем, начелником Западнобачког управног округа Гораном Нонковићем, председником општине Кула Дамјаном Миљанићем, начелником Општинске управе Апатин Манетом Шкорићем и директорком Службе за катастар непокретности Сомбор Јеленом Делић.

Повод Драшковићеве посете су добри резултати и значајан напредак који је остварио Град Сомбор, али и читав Западнобачки округ, у сарадњи са Републичким геодетским заводом, као и заједнички рад на пилот пројекту „Унапређење пословне климе у Србији“.

Према подацима Републичког геодетског завода, Град Сомбор је један од најактивнијих градова и општина при коришћењу електронских услуга Катастра, где се посебно истичу услуге еКатастра и еЗуп-а, а од 2018. године до данас читав Западнобачки округ извршио је 355.990 аутоматских електронских преузимања података, чиме је уштеђено преко 700.000 сати чекања у редовима грађана и уштеђено око 42 милиона динара.

  • Пријатно смо изненађени информацијама које смо добили од директора, да што се тиче процеса дигитализације земљишне администрације, да Сомбор и цео округ иду у јако добром правцу. Свакако да ми и даље настављамо да радимо на том пољу, а оно што је такође битно и што је податак који је мене изненадио, је да је Град Сомбор по питању електронских услуга Катастра једна од најбољих општина то јест градова. Такође, разговарали смо и о споразуму који смо потписали 2019. а тиче се унапређења пословне климе у Србији где Град Сомбор заједно са Републичким геодетским заводом ради на унапређењу националног регистра инвестиционих мапа, што је свакако битно за будуће инвеститоре, рекао је градоначелник Ратковић.
  • Данас смо могли да видимо да је Град Сомбор један врло модеран град, са руководством које дигитално размишља, које има одличну дигиталну комуникацију са Републичким геодетским заводом и представља оне градове у којима ми радимо све наше дигиталне пројекте, између осталог и пројeкат инвестиционих локација у Србији, казао је директор Републичког геодетског завода.

Драшковић је најавио нови пројекат масовне процене који ће се имплементирати у Сомбору, јер је, према његовим речима, једини град који је успео да искористи податке Републичког геодетског завода за праведније опорезивање својих суграђана.