СОМБОР ДОБИО СРЕДСТВА ЗА РАЗВОЈ ПУТНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ
СОМБОР ДОБИО СРЕДСТВА ЗА РАЗВОЈ ПУТНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ

Заменица градоначелника Сомбора Љиљана Тица је јуче, 29. децембра 2020. године у згради Покрајинске владе потписала уговор са Покрајинским секретаријатом за енергетику грађевинарство и саобраћај, којим се Сомбору додељују бесповратна средства за развој саобраћаја и путне инфраструктуре.

Средства су намењена за израду техничке документације, а према Одлуци Покрајинске владе, Граду Сомбору су додељена бесповратна средства у износу од 1.706.688,00 динара за реконструкцију раскрснице Првомајски булевар, Сонћански пут и Дубровачке улице у кружни ток саобраћаја, као и 341.338,00 динара за пројекат изградње саобраћајне сигнализације – семафора на раскрсници улица Милете Протића и Грује Дедића.

Уговоре је представницима локалних самоуправа уручио председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Након израде документације, локалне самоуправе конкурисаће код републичких и покрајинских фондова за наставак реализације ових пројеката.

This Post Has One Comment

  1. Luka

    Na uglu Milete Protica i Gruje Dedica je bilo dosta udesa i ok je da se stavi semafor. Ali 2800 eur za projekat postavljanja semafora? na najprostijoj raskrcnici ? Sta ce za to uopste projekat? I ako vec treba sta to toliko kosta? Gde moze da se vidi taj ugovor?

Оставите одговор