СОМБОР ДОБИО СРЕДСТВА ОД ПОКРАЈИНЕ ЗА УНАПРЕЂИВАЊЕ И КОРИШЋЕЊЕ ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА
СОМБОР ДОБИО СРЕДСТВА ОД ПОКРАЈИНЕ ЗА УНАПРЕЂИВАЊЕ И КОРИШЋЕЊЕ ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је 254 уговора представницима јединица локалних самоуправа и носиоцима пољопривредних газдинстава по основу 5 конкурса, који се односе на унапређивање и коришћење пољопривредног земљишта. За реализацију ових уговора Покрајинска влада обезбедила је око 350 милиона динара.

Град Сомбор је по основу три конкурса добио 8.443.097,83 динара. На конкурсу за доделу подстицајних средстава за опремање пољочуварске службе на територији АП Војводине у 2019. години граду је одобрено 123.950,10 динара. По конкурсу за доделу подстицајних средстава за уклањање дивљих депонија са пољопривредног земљишта, односно привођење намени пољопривредног земљишта на територији АП Војводине у 2019. години одобрен је износ од милион динара, а највише средстава град је добио по конкурсу за доделу подстицајних средстава за реализацију радова на уређењу каналске мреже у функцији одводњавања пољопривредног земљишта на територији АП Војводине у 2019. години и то 7.319.147,73 динара, а град ће обезбедити остатак средстава у износу од 11.250.000,00 динара.

У име града Сомбора уговоре је потписао члан градског већа за област пољопривреде Дарко Радуловић.

  • Унапређивање пољопривредне производње приоритет је Покрајинске владе. Ове године отворили смо тржиште Кине у неколико провинција а очекујемо отварање и тржишта Туниса и Египта, истакао је председник Мировић.

Покрајинска влада заједно са локалним самоуправама радиће заједно на уређењу каналске мреже како би се побољшало одводњавање, као и на уклањању дивљих депонија са државног пољопривредног земљишта, рекао је председник Мировић и додао да ће се овим средствима обезбедити и опремање пољочуварске службе.

Оставите одговор