СОМБОР ДОБИО ЛИЦЕНЦУ ЗА АПЛИКАЦИЈУ МИА – ОД СЕПТЕМБРА СЕРВИСНА ПОДРШКА ГРАЂАНИМА И ПРИВРЕДИ
СОМБОР ДОБИО ЛИЦЕНЦУ ЗА АПЛИКАЦИЈУ МИА – ОД СЕПТЕМБРА СЕРВИСНА ПОДРШКА ГРАЂАНИМА И ПРИВРЕДИ

Лиценца за увођење четбот апликације МИА (Municipal inteligent asistent) јуче је свечано додељена Граду Сомбору. Лиценцу је заменици градоначелника Љиљани Тици уручио директор Дивизије Софтверска решења компаније САГА Милан Јевтић.

Четбот апликација МИА ће служити као непрекидна сервисна подршка грађанима и привреди, кроз могућност комуникације преко омиљених канала као што су Viber, Facebook Messenger и web страница Града Сомбора.

Очекује се да ће апликација почети са радом током септембра, када ће грађанима 24 часа помагати кроз цео процес поступка за дечији додатак, у издавању пореског уверења, у идентификацији пореског дуга, као и издавању уверења о измиреним обавезама по основу локалних јавних прихода. Као лични асистент сваког појединца пружаће основне податке о градским темама, контакт телефонима и радном времену свих градских органа.

Свечаном уручењу лиценце претходио је и састанак на ком су учествовали и директорка за добру управу НАЛЕД-а Ана Илић, пројектни менаџер у ГИЗ-у Зоран Јаковљев и координатор за регионални развој НАЛЕД-а Стефанос Јокић.

Заменица градоначелника овом приликом истакла је да је намера да се услуге апликације прошире како би грађани на брз, лак и једноставан начин дошли до потребних информација за остваривање својих права из домена рада Градске управе.

Директорка за добру управу НАЛЕД-а Ана Илић рекла је да се нада да ће користи од овог новог вида комуникације имати грађани и привреда са једне стране и са друге локална самоуправа, која ће имати прилику да ефикасније организује своје ресурсе.

Пројекат унапређења општинских услуга у Србији и БиХ увођењем четбот апликације за општинске услуге спроводе ГИЗ, САГА, НАЛЕД и Привредна комора Републике Српске, у оквиру develoPPP програма, који спроводи ГИЗ по налогу Немачког савезног министарства за економску сарадњу и развој (BMZ).