СОМБОР ДОБИО 40,5 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ОТВАРАЊЕ РЕГИОНАЛНОГ ЦЕНТРА ЗА УПРАВЉАЊЕ ОТПАДОМ
СОМБОР ДОБИО 40,5 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ОТВАРАЊЕ РЕГИОНАЛНОГ ЦЕНТРА ЗА УПРАВЉАЊЕ ОТПАДОМ

Мирослав Ковачић, градски већник за област комуналне делатности и инвестиција, потписао је јуче у Палати „Србије“ уговор о суфинансирању реализације пројекта Успостављање регионалних система управљања отпадом.

Министарство заштите животне средине расписало је Јавни конкурс за суфинансирање реализације пројеката изградње система управљања отпадом са циљем пружања подршке регионима за управљање отпадом – јединицама локалних самоуправа или регионалним предузећима за пројектно-техничку документацију неопходну за реализацију пројеката изградње регионалних система управљања отпадом. На конкурс је пристигло 12 пријава. На основу коначне листе вредновања и рангирања пријављених пројеката, биће суфинансирано четири пројекта, средствима Зеленог фонда, у укупном износу од 99.960.000 динара. На основу спроведеног конкурса Министарства, предвиђено је суфинансирање Града Сомбора за успостављање регионалног центра за управљање отпадом који је планиран за општине Западнобачког округа – Сомбор, Апатин, Кула, Оџаци, али и општину Бач из Јужнобачког округа. Граду Сомбору је по конкурсу припало 40.560.000 динара.

Подршком реализацији пројеката у области управљања отпадом Министарство заштите животне средине пружа регионима стручну и финансијску помоћ у циљу унапређења заштите животне средине.

Оставите одговор